Τηλέφωνο: 210-8227387 / Fax: 210-8225136 / Email: info@teaeapae.gr

Σε ιδιώτες η διαχείριση των κεφαλαίων του Ταμείου Ασφαλιστικών Υπαλλήλων

Τη διαχείριση των κεφαλαίων του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ αναλαμβάνουν η Alpha Trust και οι εταιρείες Αsset Μanagement της Εθνικής και της Eurobank, σε ποσοστό 30% εκάστη, ενώ το υπόλοιπο 10% αναλαμβάνει η Πειραιώς Asset Management. Οι τέσσερις εταιρείες επελέγησαν ύστερα από διαγωνισμό, όπως επίσης και η Εθνική Τράπεζα, που αναλαμβάνει θεματοφύλακας.

Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, στο οποίο είναι ασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, είναι ένα από τα τέσσερα επαγγελματικά ταμεία που δημιουργήθηκαν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Τα υπόλοιπα τρία είναι αυτά που δημιουργήθηκαν από τους εργαζομένους των κλάδων των πετρελαιοειδών, των φαρμακοϋπαλλήλων και των υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ. Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ αποτελεί το μεγαλύτερο επαγγελματικό ταμείο, με υπό διαχείριση κεφάλαια 450 εκατ. ευρώ, 8.500 ασφαλισμένους και 5.000 συνταξιούχους.

Το Ταμείο εξαιρέθηκε από την ενοποίηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης, έχοντας προηγουμένως συντάξει αναλογιστική μελέτη που αποδεικνύει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του σε βάθος 12ετίας. Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ χρηματοδοτείται από εισφορές των εργαζομένων, που διαμορφώνονται από 3% έως 4% ανάλογα με τον χρόνο εισόδου των εργαζομένων, ενώ σε αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται και η εισφορά των εργοδοτών, δηλαδή των ασφαλιστικών εταιρειών. Σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη που έχει συνταχθεί, το Ταμείο έχει 12ετές πλάνο για τον ισοσκελισμό των εσόδων και των εξόδων του, έως ότου φθάσουν τα 700 εκατ. ευρώ. Το όριο των 700 εκατ. ευρώ έχει υπολογιστεί ότι είναι αυτό που το καθιστά πλήρως αναχρηματοδοτούμενο. Οι υπολογισμοί έχουν γίνει με βάση το πλαφόν των 700 ευρώ που έχει οριστεί ως ανώτατη σύνταξη, ενώ βασικό εργαλείο θα είναι και η αποτελεσματική διαχείριση των επενδύσεών του.

 

Πηγή:Καθημερινή

Ωράριο Ταμείου

Βρείτε μας στον χάρτη

Επικοινωνία - Παράπονα

Ωράριο Λειτουργίας
                          Δευτ - Παρ : 08:00-16:00
Ωράριο Κοινού
                          Δευτ - Παρ : 12:00-14:30
Ωράριο Δικηγόρων
                          Δευτ - Παρ : 11:00-14:30

*Οι τηλεφωνικές γραμμές των παροχών δεν εξυπηρετούν το κοινό απο 08:00 έως 10:30.

Πατησίων 48, Αθήνα, 10682

Please type your full name.
Please type your full name.
Invalid email address.

Invalid Input
Invalid Input
*όλα τα πεδία είναι απαραίτητα